Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Készüljön fel a nyaralásra!

Rendőrségi sorozat

Készüljön fel a nyaralásra!

| Czetin Zoltán | Panoráma

Megérkezett a nyár – nemcsak a naptár, hanem már az időjárás szerint is. Sokan tervezik a nyaralást, készülnek a belföldi, külföldi utazásokra. Nekik adunk most hasznos tippeket, hogy biztonságban legyenek.

Az interneten foglaltam szállást – a legtöbben ezt válaszolják, ha megkérdezzük, hogy hogyan mennek nyaralni. Fontos, hogy ilyenkor is körültekintőek legyünk, például kössünk utasbiztosítást!

A biztosítóknál általában több konstrukció közül lehet választani, attól függően kössünk szerződést, hogy autóval vagy repülővel utazunk, illetve azt is vegyük figyelembe, hogy melyik ország a célpont. – Hasznos, ha a szállás ingyenesen lemondható, így például betegség esetén nem veszítjük el a teljes árát – mondta Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

Nem csak az utazásszervezésnél kell körültekintőnek lenni. Nagyon kellemetlen, ha a házunkba például betörnek, amíg mi távol vagyunk.

– Előre semmiképp ne kürtöljük szét a közösségi médiában, hogy elutazunk, képeket pedig csak a hazaérkezés után tegyünk közzé – folytatta Babella-Lukács Katalin. – Ha családi házban lakunk, akkor a földszinti ablakokon, teraszajtón eresszük le a redőnyt. Érdemes egy megbízható szomszédot vagy rokont megkérni, hogy rendszeresen ürítse a postaládát. Az udvaron egy mozgásérzékelő lámpa nemcsak ilyenkor, hanem egész évben hasznos. 

Kapcsolódó cikkek