Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szövetségben fejlesztik a várost – Tóth Éva
Megújult a Jereván-lakótelepi buszvégállomás

Mit tett az egyéni képviselő az elmúlt öt évben a választókerületéért?

Szövetségben fejlesztik a várost – Tóth Éva

| Munkatársunktól | Panoráma

A közelmúltban került a postaládákba a Lendületben című, szép kivitelű kiadvány, amely bemutatja az elmúlt időszak legfontosabb fejlesztéseit. A város különböző területein azonban ennél sokkal több történt, ezért arra kértük az adott választókerület győztes önkormányzati képviselőjét, hogy adjon számot munkájáról, eredményeiről.

Tóth Éva (4. számú választókerület: a Jereván-lakótelep középső és északi része)

Tóth Éva választókerülete az ország egyik legszebb panelos lakóövezetében található. A képviselő úgy érzi, megtiszteltetés itt dolgozni, képviselni a lakóközösségeket. Közös erőfeszítéseik eredményeként az alábbi fejlesztéseket valósították meg.

Jelenleg is tart a piac és környezete felújítása, a megszépült szolgáltatóházat programhelyszínként élettel töltötték meg. Igényesen, rendezetté alakították a sportcentrum környékét. Tovább korszerűsítették az óvodákat, a Lackner-iskolában udvari kosárlabdapályát létesítettek. A Szarvkői utcai bölcsődét új épületrésszel és csoportszobákkal bővítették. Folyamatos a játszóterek felújítása, a zöldterületek gondozása, a virágosítás. A Szent Imre-templom környezetének kialakítását az önkormányzat segítségével, telekadománnyal támogatták. Segítik a BMX-sportot és -közösséget, valamint a pálya üzemeltetését. A kutyások régi vágya teljesült a kutyafuttató kialakításával. Az Ibolya-tó környezetét a horgászokkal együttműködve rendben tartják, műfüves sportpályákat, kondiparkot és skate-parkot létesítettek. A lakótelep parkolási gondjait enyhíti, hogy a Kodály téren belső parkolót, a Határőr és a Makó utcában pedig közel száz új parkolót alakítottak ki. A Határőr és a Makó utcát, valamint a Rét utcában a járdát felújították. A megújult Herbszt Zoltán sétányt a településrész egyik legszebb zöldterületévé tették.

Megvalósult a Révai Miklós utca felújítása, és ennek folytatásaként a plázáig vezető járda felújítása is megtörtént, a plázánál P+R parkolót alakítottak ki.

Tóth Éva irányításával a részönkormányzat gazdag közösségi és kulturális életet teremtett, számos élményteli rendezvénnyel.


 Népszerűek a jereváni gyermeknapok


Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...