Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A sport jobbá tesz
Hat mérkőzésből csak kettőt veszítettek el dr. Bihari Csabáék.

A sport jobbá tesz

| Köves Andrea | Sport

Portugália adott otthont a kerekesszékes kézilabda világ- és Európa-bajnokságnak. A magyar válogatott tagja volt a soproni dr. Bihari Csaba, aki sok-sok élménnyel érkezett haza a világversenyről.

A magyar válogatott a járványügyi helyzet okozta kétéves szünet után nagyon várta a portugáliai utazást, ám a felkészülést számos akadály nehezítette, ráadásul kulcsfontosságú játékosok estek ki az együttesből. Ennek ellenére egy összetartó, óriási küzdőerővel rendelkező csapat utazott a vb-re. Dr. Bihari Csaba számára nagy elismerés, hogy a Dunántúlról egyetlen kerekesszékes sportolóként válogatták be a kiutazó keretbe. Portugáliában az első napok felkészítőedzéssel teltek, amelyet nagyon kemény erőpróba követett.


– Három napon keresztül napi két meccset játszottunk, ami rendkívüli fizikai és mentális megterhelést jelentett számunkra, ám annyira inspiráltak minket a mérkőzések, a szurkolók biztató üzenetei, a rajtunk lévő magyar mez, hogy az összes rejtett tartalékunkat mozgósítani tudtuk – mesélte a sportember. – Hihetetlen csatákat vívtunk, a korábbi Európa-bajnok horvátokkal döntetlent játszottunk, a legemlékezetesebb mégis az volt, amikor egy fordulatos mérkőzésen, 6 gólos hátrányt ledolgozva, legyőztük Romániát. Ez a szív és lélek mérkőzése volt, amelyben oroszlánrésze volt szövetségi kapitányunknak, Takács Gabriellának is. Hat mérkőzésből csupán kettőt vesztíttünk el, így bíztunk a dobogóban, de körbeverés miatt nem juthattunk tovább. Hollandia és Norvégia végül 3–3 vereséggel zárt, és szerzett ezüst- és bronzérmet, míg a házigazda Portugália nem talált legyőzőre, világ- és Európa-bajnok lett. Így is azt gondolom, erőn felül teljesítettünk. Fontosnak tartom kiemelni, hogy három hölgy is játszott a válogatottban, és mindegyikük lőtt gólt.


Dr. Bihari Csaba igazi sportember: a kézilabda mellett teniszezik, kosárlabdázik, íjászkodik, a kerekesszék semmiben sem akadályozza. Mint mondta: a sport megtanít mindenre, az alázatra, a küzdeni akarásra, az ellenfél és egymás tiszteletére, a sport megváltoztatja, jobbá teszi az embert.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...