Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
30 éves a soproni HofferSuli
– Tanulóink a hangszeres tudás és zeneértés birtokában, a zenével szorosabb kapcsolat által egy teljesebb, boldogabb életet élhetnek – mondta Hoffer Péter.

„November 9-én egy különleges koncerttel ünnepeljük a jubileumi évet”

30 éves a soproni HofferSuli

| Kóczán Bálint | Sztárok

Két telt házas koncertet adott a Budapest Arénában Rúzsa Magdival a napokban, zeneiskolája pedig idén ünnepli 30 éves fennállását. Hoffer Péter dobos, a magyar zenei élet megkerülhetetlen alakja méltón szeretné megünnepelni ezt a jeles évfordulót.

– Anno miért alapítottad az iskolát, mi adta az inspirációt?

– Komoly szülői támogatással érettségi után egy Bécsben működő, amerikai iskolában tanulhattam, amely annyira jól közelítette meg a zenét és a hangszeres oktatást, hogy már az iskolaévek alatt megfogalmazódott bennem, hogy az ott elsajátított módszert és tudást szeretném továbbadni. Aztán az évtizedek alatt kibővült és egyre nagyobb lett a suli.

– Mire vagy a legbüszkébb az elmúlt időszakból?

– Arra, hogy tanulóink a hangszeres tudás és zeneértés birtokában, a zenével szorosabb kapcsolat által egy teljesebb, boldogabb életet élhetnek.

– Kiből lehet rocksztár?

– Aki minden mást a zene és zenélés mögé rendel, valamint jó időben van jó helyen.

– Lázasan készültök a jubileumi programokra…

– November 9-én egy különleges koncerttel ünnepeljük a jubileumi évet, amelyen az iskola diákjai mellett bemutatkoznak az iskola tanárai, és fellépnek zenészbarátok, társak, akikkel az elmúlt években együtt muzsikáltunk.

– Az eseményhez egy másik országos hírű zeneszerző neve is kapcsolódik, igaz?

– Valóban, a koncerten elhangzó produkciók Madarász Gábor dalaira épülnek, aki számos magyar sztárnak – mint például Kovács Ákos, Rúzsa Magdi, Hobo, Wolf Kati – írt olyan slágereket, melyeket a mai napig játszanak a rádiók. Emellett egy kiállítás mutatja majd be az elmúlt 30 év emlékezetes pillanatait. Hiszen rendeztünk mi Sopron Zenél utcazene-fesztivált, ritmusfesztivált, Roland connect koncerteket és hangszerkiállítást, emellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend a JamBerg elnevezésű szabadtéri rendezvényünk.

– Idén is különleges helyszínen lesz a nyári táborotok…

– Sopron legújabb szálláshelyén, az erdő szívében található Muck turistaházban napközis és bentlakásos lehetőséggel egyaránt várunk mindenkit július 8–12. között. Fontos kiemelni, hogy olyan diákok is jelentkezhetnek, akik nem „hoffersulisok”, vagy nem is játszanak hangszeren, de érdeklődnek a zene, a hangszerek iránt. A tábort idén is a hangulatos JamBerg szabadtéri fesztivállal zárjuk a brennbergi Szent Borbála téren.

– Úgy tudom, készül egy visszatekintő dokumentumfilm is.

– Igen… Ilyen formában is szeretnénk bemutatni és elmesélni iskolánk harminc éves történetét, melyben számos barát és érintett zenész, jelenlegi és egykori tanuló, valamint pályatárs lesz majd segítségünkre. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...