Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ács Tamás újra Sopronban
– Sopron mindig is különleges helyet foglal el a szívemben, hiszen gyönyörű éveket tölthettem a városban – nyilatkozta lapunknak Ács Tamás.

A különleges előadáson a néző is nyerhet Oscar-díjat

Ács Tamás újra Sopronban

| Kóczán Bálint | Sztárok

Filmes kvízes esttel tér vissza Sopronba Ács Tamás. A korábban a városunkban dolgozó színművész már nagyon várja a találkozást a közönséggel.

– Különleges esttel készülsz, miről szól?

– A „Gyerünk a moziba be” című előadásomban klasszikus filmek híres monológjait adom elő, amelyekhez kapcsolódóan a nézők kvízt töltenek ki. Egy fesztelen, jó hangulatú, vidám színházi társasjátékra invitálom tehát a soproni nagyérdeműt, amelynek végén a győztes megkapja az este Oscar-díját is, így aztán nem árt köszönőbeszéddel készülni.

– Mi alapján válogattad össze a jeleneteket?

– A válogatásom teljesen szubjektív. Gyermekkorom és ifjúságom kedvenc filmjeinek monológjai és jelenetei vonulnak fel. Egy kicsit sztorizgatok is a hozzájuk fűződő viszonyomról. Íme, néhány cím a teljesség igénye nélkül: Keresztapa, Cápa, Star Wars, Ponyvaregény, Blöff... Különböző műfajok, különböző hangulatok. Igazi érzelmi hullámvasút.

– A közönség miként kapcsolódhat be?

– Egy színházi társasjáték ötlete már régóta keringett az agytekervényeimben, ezért is találtam azt ki, hogy ne csak a híres színészek monológjai sorjázzanak, hanem a nézők közben egy kvízt töltsenek ki az adott részlethez kapcsolódóan, hiszen így aktívan bekapcsolódhatnak a történésekbe, valódi résztvevőivé válhatnak az eseménynek.

– Mennyire áll közel hozzád a mozi világa?

– Mostani előadásom létrehozásával egy nagy álmom vált valóra. Már kisgyermekkorom óta rajongok a filmekért, számos jelenetet kívülről megtanultam, és azzal szórakoztattam a barátaimat. A szerkesztésnél tehát csupán a sorrendet kellett kitalálnom, a szövegek pedig már régóta megvoltak a fejemben. Nem tagadom, hogy ehhez a nehéz, de szép pályához is a filmek szeretete adta a kezdő lökést. Manapság is egy-egy szerep kapcsán gyakran fordulok a filmekhez inspirációért, és afféle továbbképzésként mindig megnézem a színészi Oscar-díjra jelölt alkotásokat.

– Jelenleg mivel telnek napjaid?

– Köszönöm szépen, remekül vagyok. Jelenleg Székesfehérváron élek, és szabadúszó színészként tengetem hétköznapjaim. Főként az elmúlt évek során létrehozott tizenöt egyszemélyes előadásomat játszom országszerte, de szerencsére sok helyre is hívnak vendégnek.

– Milyen érzésekkel térsz vissza a városba? Hiányzik Sopron?

– Persze, hogy hiányzik. Sopron mindig is különleges helyet foglal el a szívemben, hiszen gyönyörű éveket tölthettem a városban, számos életre szóló barátságot kötöttem, és itt születtek az én legdrágább kincseim is, a gyermekeim. Évente néhány alkalommal még szoktam a városba jönni fellépni, és amikor gurulok befelé, mindig előtolulnak a szép emlékek. 

„Gyerünk a moziba be!” Ács Tamás filmes kvízének előadása: Április 14., vasárnap 18.30, Búgócsiga Akusztik Garden

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...