Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Adj egy mosolyt ajándékba”
A videoklipben az X-Faktorban is feltűnt Komondi Lia (j) és Nyitrai Eszter (b) mellett a Sopronban élő Mester Ferenc látható.

Mester Ferenc MES is részt vett a fiataloknak szóló pályázaton

„Adj egy mosolyt ajándékba”

| Kóczán Bálint | Sztárok

A Sopronban élő Mester Ferenc (MES) is szerepel abban a különleges klipben, amely az „Adj egy mosolyt ajándékba” pályázat keretében született meg. A cél, mosolygósabbá tenni az életet.

kért Magyarország „Adj egy mosolyt ajándékba” címmel indított pályázatot, amelynek fő célja támogatni az emberek közeledését egymáshoz és erősíteni az összetartozást. Hiszen az emberi jogok is erről szólnak.

A pályázathoz készült egy videoklip, amelyben az X-Faktorban is feltűnt Komondi Lia és Nyitrai Eszter mellett a Sopronban élő Mester Ferenc látható. MES korábban bekerült Magyarországon a Dalszöveg nagykövetei közé, és egy országos márka termékein is megtalálhatóak voltak sorai. Természetesen örült a felkérésnek.

– Kifejezetten szeretem, amikor valami olyannal keresnek meg, amivel egy kicsit új vizekre evezhetek – mesélte lapunknak. – Ez a dal teljesen más stílus, mint amit én általában preferálok, vagy amiben otthonosan mozgok. Mindenevő vagyok, tehát nem teszek kivételt: ha valami jó, annak engedni kell.

A dal és a klip megszületésekor mind az előadók, mind a színészek és statiszták lelkes önkéntesként álltak a produkció mögé, mert számukra is fontos a dal üzenete. A pályázaton egyébként a 12–18 éves fiataloknak még március 10-ig van lehetőségük kreatív módon (cselekedet, rajzolás, videó és egyéb alkotás útján) bemutatni, mit is jelent számukra, ha az emberek sokkal többet mosolyognának egymásra, és ez egyfajta láncreakcióként jelenne meg a társadalomban.

MES-t egyébként – akinek klipjei jelenleg is szépen futnak a videómegosztókon – azért is érintette meg a projekt, mert szerinte most kifejezetten szüksége van a világnak pozitív hatásokra.

– Sajnos az élet egyre gyorsabb, a világ rohan, az emberek, így én is egyre kevesebb időt szentelek mindenre, ami a léleknek ad. Szinte semmi terem nem volt az utolsó egy-két évben arra, hogy kiadjam magamból zeneileg azt, amit szeretnék. Jó lenne megtalálni a kompromisszumot az életben, ahol ha nem is minden úgy alakul, ahogy szeretném, de lehetne több a pozitívum. Azt hiszem, a nagyok ezt hívják tudatosságnak. Szóval én mostanában magamon is dolgozom. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...