Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ápoljuk az igénybe vett bőrt!
Mivel a perzselő napsütés igénybe veszi a bőrünket és a hajunkat, az ősz közeledtével regenerálnunk kell azokat. Fotóillusztráció: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Ápoljuk az igénybe vett bőrt!

| Madarász Réka | Sztárok

Bár rengeteget hallunk a napozás káros mellékhatásairól, tagadhatatlan, hogy egy strandon töltött nap valódi felüdülés a testnek és a léleknek. Az utókezelésről viszont nem szabad megfeledkeznünk.

ivel a perzselő napsütés igénybe veszi a bőrünket és a hajunkat, az ősz közeledtével regenerálnunk kell azokat.

– A forróság, a sós tengervíz, a medencék klóros vize nedvességet von el a bőrünktől és a hajszálainktól, ezért azt mindenképp érdemes pótolnunk – tudtuk meg Mesterházy Márta kozmetikusmestertől. – Egy kiadós strandolás után a bőrünknek legalább 12 órára van szüksége ahhoz, hogy kipihenje magát. Ilyenkor az UV-fény által okozott sejtkárosodás helyreállításán „dolgozik”. Hogy segítsük a szervezetünk „munkáját”, használhatunk napozás utáni termékeket, amelyek ápolják, regenerálják a bőrt, ráadásul sokszor még hosszan tartó barnaságot is ígérnek.

Az „after sun”, vagyis napozás utáni termékek gyulladáscsökkentő hatásúak, hidratálják a bőrt, hozzájárulnak a bőr rugalmasságának megtartásához.

– A bőrünk huszonnyolc naponként megújul, így a napbarnított bőrszín nagyon hamar csak emlék marad. Minél szárazabb a bőrünk, annál gyorsabban zajlik ez a folyamat – folytatta Márti. – Vagyis a megfelelően hidratált bőr tovább őrzi meg színét. Valódi csodafegyver lehet a kókuszolaj, ami ápol, hidratál, és ragyogóvá teszi a bőrt, sőt még a barnaság megőrzésében is segít.

Szintén jó barátaink lehetnek az E-vitamint, hialuront és glicerint tartalmazó készítmények. Nyáron ajánlott a szoláriumot elkerülnünk, ugyanis szárítja a bőrt, és útját is állja a természetes barnaságnak az, ha a bőrünkre egy mesterséges réteg kerül. 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...