Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
DJ LERM hazatért
– Szeretném, hogy a saját zenéim minél rangosabb külföldi kiadóknál jelenjenek meg – nyilatkozta lapunknak DJ LERM.

A soproni születésű dj hat–hét éve készít saját zenéket

DJ LERM hazatért

| Kóczán Bálint | Sztárok

A soproni DJ LERM (Fazekas Tamás) pörgette már a lemezeket a világ több országában, és idén fellépett a legnagyobb hazai fesztiválokon is. Nemrég hazatért, itthon terveiről is kérdeztük.

– Soproni bulikkal kezdődött a dj-karriered…

– Mondhatjuk így is. Fiatalabb koromban rendszeresen jártam Secret Fusion bulikra, és otthon is elkezdtem zenélni, saját magamat képezni. Később meg is jelentek a zenéim. Ahogy kiforrott a saját stílusom, és a produkció minősége is magasabb lett, a megjelenéseimnek köszönhetően kaptam fellépési lehetőségeket.

– Hogy határoznád meg a stílust, amit képviselsz?

– Főleg a house-t, technót és melodic technót próbálom vegyíteni, de nagyon sokszínű a stílusom.

– Saját dalokban gondolkodsz?

– Jó pár éve foglalkozom zeneírással. Sokkal régebb óta, mint dj-zéssel. Nagyjából hat–hét éve készítek saját zenéket, viszont az utóbbi 2,5–3 évben értem el oda, hogy a zenék minősége megüsse azt a színvonalat, amikor már ki lehet őket adni. Első kislemezem 2021 júliusában jelent meg egy spanyol kiadónál, azóta 2–3 havonta folyamatosan jelennek meg új zenéim.

– Ha már külföld, akkor mondjuk el, hogy a világ több országában felléptél már.

– Igen, volt szerencsém többször is külföldön zenélni, mint például Szlovákiában, Olaszországban, Mexikóban, Dániában, Svédországban. Talán a mexikói miniturnét emelném ki, az volt a legizgalmasabb élmény.

– A nyári szezonban pedig megtalálhattuk a nevedet a nagy magyar fesztiválokon…

– Valóban. Dolgoztam a Balaton Soundon, a Strand Fesztiválon és a Szigeten. Utóbbi eseményen először vettem részt. Megtisztelő volt a kedvenceimmel egy színpadon zenélni.

– Milyen érzés volt Sopronban játszani?

– Őszintén szólva meglepődtem, amikor megkerestek. Mindig nagyon jó az otthoni közönségnek játszani. Sajnos nem túl sűrűn jutok el Sopronba, amióta Budapestre költöztem. Évközben azért legalább havonta egyszer hazamegyek.

– Hogyan képzeled el karriered további építését?

– A terveim közt szerepel, hogy minél több országba eljuthassak a zene által. Folyamatosan keresem és építem a kapcsolatokat; szeretnék a korábbi helyekre is visszamenni, illetve új városokba, országokba elmenni. Szeretném, hogy a saját zenéim minél rangosabb külföldi kiadóknál jelenjenek meg a közeljövőben. Ezért dolgozom kitartóan nap mint nap. 

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...