Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egyedi zenei igényesség
– Szeretjük a swingstílus sokoldalúságát, táncolható és maximálisan élvezhető a közönség számára – mesélték a zenészek.

Folyamatosan megújul a soproni Local Vintage Company

Egyedi zenei igényesség

| Kóczán Bálint | Sztárok

Minden műfajban a zenei igényességre törekszik a Local Vintage Company, amely nemrég a nagysikerű Nagy Gatsby esten adott koncertet. A különleges soproni formációval országszerte találkozhat idén is a közönség.

– A Nagy Gatsby több volt, mint egy farsangi mulatság, először volt ilyen a városban. Színvonalát tekintve a bálokhoz hasonlít, hangulatos rulettasztallal, fogadóitallal, nyitótánccal, amelyek teljes mértékben megidézték a húszas évek swing világát. Élveztük… – mesélték friss élményeiket a Local Vintage Company énekesnői.

Szénási-Szabó Diána elárulta, 2018-ban hívták életre a zenekart, először csak azért, mert szerettek volna együtt dolgozni, alkotni zenész barátaikkal. Emellett mindannyiukhoz nagyon közel állt a swing és a dzsessz világa.

– Ez a műfaj lehetőséget biztosít, hogy más zenei stílusokból is átemeljünk ismert és kedvelt dalokat, amiket aztán a zenekar saját hangszerelésben állíthat színpadra – tette hozzá Vida-Veres Imola. – Szeretjük a swingstílus sokoldalúságát, hogy táncolható és maximálisan élvezhető a közönség számára, illetve teret kap az improvizáció, amelyben a zenekar tagjai kiteljesedhetnek.

A formáció körültekintően válogatja a dalokat repertoárjába, mert a tagoknak fontos, hogy a látványvilág hiteles, a zenei anyag pedig igényes, kidolgozott legyen. A formáció egyik fő erénye, hogy a zenészek hozzáértésüknek köszönhetően zeneileg rugalmasak és sokoldalúak, így többször volt rá példa, hogy kiléptek eredeti profiljukból.

– Részesei lehettünk a Soproni Petőfi Színház több előadásának is zenekarként. Különösen szerettük azokat a projekteket, ahol szabadjára engedhettük kreativitásunkat, zenei fantáziánkat. Arra törekszünk, hogy minden műfajban teljes mértékben a zenei igényességet képviseljük, saját profilunkban pedig egyedit hozzunk létre.

A Local Vintage Company életében idén komoly mérföldkő következhet, hiszen a zenészek saját dalok elkészítését tervezik, és stúdióba vonulnak. Emellett folyamatosan bővítik repertoárjukat, és az eddigi évekhez hasonlóan országszerte fellépnek majd a tavaszi és nyári fesztiválokon.

A Local Vintage Company: A formáció soproni barátokból és kollégákból alakult, szerepel közöttük színművész is. Tagjai: Árva Edina, Király-Horváth Gabriella, Szénási-Szabó Diána, Vida-Veres Imola, Szabó László (ének), Papp Attila (ének, gitár), Kónyai Flórián (hegedű), Alasztics Balázs (klarinét, szaxofon), Ferenczi Balázs (trombita), Vontszemű Miklós (zongora), Giczi Kurt (basszusgitár), Varga Bence (dob). Színházi és egyéb projektekben közreműködők: Migovics Zoltán (harmonika), Kiss Zoltán (gitár), Sebestyén Patrik (trombita), Molnár Tamás (szaxofon), Vida Mihály (dob), Stöckert Ádám (dob).

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...