Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Erdélyben az Innistrad
A 7. Soproni Metal Invázión mutatja be új nagylemezét a soproni Innistrad, a buli október 7-én lesz a Hangárban.

Századik koncertjére készül a soproni zenekar

Erdélyben az Innistrad

| Kóczán Bálint | Sztárok

Már a 7. Soproni Metal Invázióra készül a házigazda Innistrad. A programot október 7-én tartják a Hangár Music Gardenben. Unger János, a csapat frontembere szerint a soproniak szeretik a metálzenét, ezért is működik már évek óta ez a sorozat.

– Emlékszel arra, hogyan alakult meg az Innistrad hét éve?

– Fél év zenélgetést követően már volt egy hétdalos műsorunk, amit nagyon szerettünk volna megmutatni, először elsősorban a közelebbi barátainknak. Szerveztünk egy koncertet, jobban mondva inkább egy „nyílt próbát”, amit meg sem hirdettünk. Ez a buli annyira jól sikerült, hogy tudtuk, ennek folytatása lesz, és érdemes koncertekben gondolkoznunk. Ekkor döntöttük el, hogy ezután minden évben adunk Sopronban egy koncertet, ahová baráti zenekarokat hívunk meg fellépni magunk mellé.

– Van igény erre a stílusra?

– A soproniak szeretik a metálzenét, így a siker nem maradt el. Évről évre remek közönség előtt zenélhettünk, még a pandémia ideje alatt is jól sikerült a rendezvény.

– Idén milyen újdonsággal készül az Innistrad?

– Itt mutatjuk be az új nagylemezünk teljes anyagát, ami szerintünk átkozottul jól sikerült. Az Elmúlás dalunk klipje az elmúlt napokban jelent meg. A kezdeti visszajelzések is azt a véleményünket igazolják, hogy a dal és a klip is fantasztikus lett.

– A soproni lesz a századik koncert, elképesztő…

– Számunkra is hihetetlen, hogy már a századik fellépésünk következik. Élveztük minden percét a sok nehézség ellenére. Ha újra kezdenénk, biztosan ugyanezt az utat választanánk. A tavaszi és őszi koncerteket úgy logisztikáztuk, hogy a hazai közönségünk előtt jubilálhassunk. Nagyon várjuk, és biztosak vagyunk benne, hogy a Hangárban telt házas bulin fogunk ünnepelni. Ez az a buli, amit nem szabad kihagyni.

– Merre tovább?

– Ősszel folytatjuk közös országjáró turnénkat az Atomic együttessel. Régi vágyunk teljesül, hiszen Erdély csodálatos városaiban is megmutatjuk az Innistrad muzsikát.

Soproni Metal Invázió 2023: Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Soproni Metal Inváziót Sopronban, a Hangárban október 7-én. Idén is ellátogat az eseményre az Akela és az RPG együttes. Velük évek óta baráti kapcsolatot ápol az Innistrad. A metálbulin tiszteletét teszi a miskolci Atomic is, amely 40 éves banda. A Metal Invázión fellép még a Killersick, egy rendkívül fiatal és tehetséges soproni formáció.

Próbálja ki kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...