Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fellépésre készülnek
Bebe nyitottsága, közvetlensége, profizmusa teljesen lenyűgözte a HayDM Street tagjait, és hatalmas motivációt adott nekik. Fotó: Mészáros Márk

Bebe csatlakozott a soproni HayDM Street zenekarhoz

Fellépésre készülnek

| Kóczán Bálint | Sztárok

Bebével adott nagysikerű koncertet a közelmúltban a HayDM Street, és nem kizárt, hogy a jövőben újra összeáll a soproni zenekar az énekessel. A formációnál kis átalakulások történtek, közben pedig gőzerővel készül az október 28-ai soproni bulira.

– Bebe és a Back II Black munkássága régóta a zenekar kedvencei közé tartozik. A korábbi években is nagy örömmel vettünk műsorra egy-egy húzós funkyt vagy éppen dallamos balladát – kezdte Czetin Tamás, amikor arról kérdeztük, hogyan „jött össze” a HayDM Street zenekar az ismert énekessel.

– Az együttműködés lehetősége már régóta érlelődött bennünk, viszont egy céges rendezvényre készülve konkrét igényként merült fel a közös élő koncert. Néhányunknak már a 2000-es évektől volt személyes kapcsolata Bebével, így nem okozott túl nagy energiát a régi szálak mentén újra felvenni a fonalat.

A soproni zenészek nagy örömére Bebe teljes mellszélességgel támogatta az ötletet, nyitottsága, profizmusa teljesen lenyűgözte a tagokat, és hatalmas motivációt adott.

– A próba úgy ment, mintha évek óta együtt dolgoznánk – mesélte Tomi.

Úgy érzik, hatalmas energiát sikerült közvetíteni a Schneider Szilveszterrel (percussion) és Horváth Krisztiánnal (szaxofon) kiegészült zenekarral. A koncert után rengeteg pozitív visszajelzést kaptak, többen azt gondolták, hogy a HayDM Street Bebe állandó zenekara. Természetesen adja is magát az ötlet, hogy a produkciót nemcsak zárt körben, de nyilvános rendezvényen is érdemes lenne bemutatni. Már dolgoznak rajta a soproni zenészek.

A csapat egyébként legközelebb október 28-án lép fel a Búgócsiga Akusztik Gardenben új felállásban, de a megszokott minőségben.

– A kivételes tehetségű, kiváló gitárosunk, Szabó Bence, aki tavaly vette át gitártanári diplomáját, megkezdte gitártanári tevékenységét Ausztriában, így már nem tudta tovább vállalni az állandó tagságot. Bence azóta is aktívan segít minket és a szintén tehetséges, fiatal utódját, Czetin Balázst a felkészülésben.

A zenészek ígérik, a soron következő soproni fellépés is emlékezetes lesz, és a jövőben akár Bebével kiegészülve is találkozhat a közönség a HayDM Streettel.

Az „átalakult” Haydm Street tagjai: Márton Annamária – vokál, Budai Tamás – basszusgitár, vokál, Czetin Tamás – dob, Czetin Balázs – gitár, Károlyi Szabolcs – billentyűs hangszerek, Prépost Kálmán – vokál, billentyűs hangszerek

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...