Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hazahúz DJ Reijo szíve
– Minden bulim más, sosem úgy tekintettem rá, hogy „dolgozni” megyek – mesélte DJ Reijo.

Ötvözné az elektronikus zenét az akusztikus hangszerekkel

Hazahúz DJ Reijo szíve

| Kóczán Bálint | Sztárok

Sopronban már nagyon sokan hallhattak DJ Reijo-ról, aki ma is visszajár az egyik népszerű klubba és helyi rendezvényekre. Kalmár Gergely már Budapesten él és építi karrierjét. A lemezlovas vallja: a zene akkor is beszél, mikor a szavak már elbuktak.

– Az utóbbi időben egyre gyakrabban találkozhatunk a neveddel. Jelenleg hol pörgeted a lemezeket?

– Főleg a Never Say Never nevű országos rendezvénysorozat egyik rezidens lemezlovasaként volt szerencsém zenélni, és az ő bulijaikban fordulok meg a legtöbbet. Sopronban kezdődött a pályafutásom a helyi klubokban, de ennek a projektnek köszönhetően nagyon sok dunántúli városban fellépek.

– Időközben Budapestre költöztél. Megérte váltanod?

– Már két éve, hogy a fővárosban élek a párommal, és itt is dolgozom. Itt megnyílt a lehetőség az ország közepe és keleti régiói felé is, közben esküvőkre is hívnak.

– Milyen bulikra vagy a legbüszkébb?

– Minden bulim más és más, de sosem úgy tekintettem rá, hogy „dolgozni” megyek. Kis és nagy közönség előtt egyaránt szeretem pörgetni a lemezeket. Óriási élmény volt Bulgáriában a tengerparton játszani, de természetesen egy esküvőn is jó érzés látni a táncoló tömeget.

– Kanyarodjunk vissza kicsit a kezdetekhez: miért lettél dj?

– Hétéves korom óta komoly része a zene az életemnek. A soproni zeneiskolában megtanultam zongorán játszani, szerepeltem gyerekként a Soproni Petőfi Színházban. Fiatal korom óta az elektronikus zene volt az, ami igazán vonzott. Letöltöttem egy dj-programot egyszer, elkezdtem nézegetni, próbálgatni, és teljesen magával ragadott. Sikerült összerakosgatnom egy kis pénzt egy dj-kontrollerre és fejhallgatóra, aztán reggeltől estig csak gyakoroltam. Jó pár évvel később mondta csak el anyukám, hogy apukám is bulikat tartott fiatal korában.

– Mi az a stílus, amit képviselsz?

– Nincs konkrét stílus, egy rezidensnek és egy dj-nek a feladata kiszolgálni a közönséget. Természetesen igyekszem mindig az adott slágereket abban a verzióban tálalni, ami én vagyok, ami engem képvisel.

– Honnan a név?

– A nevem egyszerű: Gergőt jelent finnül. Egyébként úgy kell ejteni, ahogy írva is van.

– Saját zenékben is gondolkodsz?

– Természetesen. Már meg is jelent kiadónál… De ezen még sokat kell dolgoznom, folyamatosan fejlődnöm. A legnagyobb álmom, hogy egyszer az elektronikus zenét a színpadon ötvözni tudjam az akusztikus hangszerekkel.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...