Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hódítanak a merész árnyalatok

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Hódítanak a merész árnyalatok

| Madarász Réka | Sztárok

Ahogy régen természetes volt, hogy a hölgyek havonta fodrászhoz vagy kozmetikushoz jártak, ma már a kihagyhatatlan programok közé tartozik az is, hogy néhány hetente felkeresik a „körmösüket”.

Míg a hajukat sokan otthon festik készen kapható hajfestékekkel és színezőkkel, a kozmetikai feladatokat pedig ugyancsak „házilag” látják el, arra viszonylag elég kevesen vállalkoznak, hogy a manikűrt is elkészítsék. Ehhez ugyanis sokféle alapanyagra és eszközre van szükség.

– Idén a legnépszerűbb a teljesen természetes köröm. Ezt a saját köröm erősítésével készítjük, sok esetben pedig erősített géllakkal – osztotta meg velünk a tapasztalatait Toma Tünde műkörömépítő. – Továbbra is hódítanak az egyszínű lakkok, két tónus kombinációjával azonban izgalmassá tehetjük az összképet. A tavalyi, mélyebb színek, festett minták után idén tavasszal főként merész árnyalatokkal találkozhatunk. Továbbra is divatosak a natúr és a nude verziók is.

Aki nem szereti a homogén körmöket, annak ajánlott például a francia manikűr, a fehér helyett akár fekete színnel is. A szolidabb körmöket apró strasszokkal, ezüstös festékekkel dobhatjuk fel.

– Sokan kedvelik a bársonyos hatást keltő technikát is, amit mágnes segítségével érünk el. Szinte minden árnyalatában gyönyörű – folytatta a szakember. – Gyakran varázsolja el a hölgyeket a halvány rózsaszín, az idén különösen trendi erős magenta vagy a ciklámen. Egyre több márka dob piacra Hema-mentes termékeket, amelyekkel biztonsággal készíthetünk csodás manikűrt az érzékenyebb vendégeknek is.

Ha esetleg valaki még nem hallott volna a Hemáról: ez az akrilsav egy származéka, amely UV-/ LED-fény hatására vegyi anyaggá alakul át, ami kontaktlencsék, fogtömések, géllakkok és zselék építőköve. Számos előnye ellenére a Hema egyeseknél allergiás reakciókat válthat ki. A Hema-mentes termékek megoldást nyújtanak azoknak, akik érzékeny bőrük miatt eddig nem élvezhették a lakkzselé nyújtotta lehetőségeket.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...