Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hogyan válasszunk rúzst?
A rúzsoknál a színtípusunknak megfelelő árnyalat megválasztása rendkívül fontos. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Hogyan válasszunk rúzst?

| Madarász Réka | Sztárok

Egy tökéletesen eltalált rúzzsal üdévé, csábítóvá vagy éppen démonivá is varázsolhatjuk a megjelenésünket. A tavasz merészebb színválasztásra ösztönöz.

– Ha valakinek száraz, repedezett az ajka, a rúzs felvitele előtt érdemes törülközővel átdörzsölnie. Vannak már kifejezetten erre a célra kifejlesztett, többnyire cukros–olajos összetételű szájradírok is – tudtuk meg Dezső-Boros Melinda kozmetikustól. – A tartós hatás érdekében megfelelő árnyalatú ceruzával emeljük ki a kontúrt, majd ecsettel vigyük fel a rúzst! Hosszabban fennmarad, ha egy vékony réteg alapozót vagy sminkbázist teszünk alá. Optikailag dúsabb ajkakat eredményez, ha a száj középső részét világosabbra színezzük, illetve ha a rúzsra szájfényt teszünk.

Ma már kaphatóak tartós rúzsok, amelyeknél nem kell félnünk attól, hogy lenyaljuk vagy elkenjük őket, hiszen a nap végén még eltávolítani is alig lehet azokat. Jó szolgálatot tehet ilyenkor a micellás víz vagy az olajos szemfestéklemosó.


– A drágább és az olcsóbb rúzsok között – a márkanéven kívül – a legnagyobb különbség az anyagösszetételben van – folytatta Melinda. – Úgy vélem, egy nő ruházzon be legalább egy minőségi rúzsba, mert meglátja, teljesen más érzetet eredményez. A színtípusunknak megfelelő árnyalat megválasztása rendkívül fontos: az élénk típusba tartozók dönthetnek merészebb árnyalatok mellett, a lágy színtípusúaknak pedig rendelkezésükre áll a nude tónusok széles skálája. Ha vásárlás előtt három árnyalatot egymás mellé kenünk a kézfejünkre, látni fogjuk a különbséget, illetve azt is, hogy az adott árnyalat mennyire harmonizál a bőrszínünkkel.

A másik lényeges szempont a színválasztásnál, hogy éppen milyen alkalomra készülünk. A hétköznapokon a legtöbben kerülik a feltűnő sminket, a jeles események azonban merészségre csábítanak. Fontos, hogy a sminkünk és a ruhánk legyen összhangban, és tükrözze az egyéniségünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...