Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Idén is Hard Christmas
A VII. Hard Christmas rendezvényen harmadik csapatként lép fel a soproni Drawing.

„Létezik az underground, a punk, a hardcore, a metal és a rap”

Idén is Hard Christmas

| Kóczán Bálint | Sztárok

Ha karácsony, akkor Hard Christmas, ezt már megszokhatták a punk és hardcore szerelmesei, hiszen hetedik alkalommal rendezik meg a programot a Hangárban december 15-én. Újdonság, hogy a rapműfaj kedvelőinek is kedveskednek a szervezők.

– Az idei Hard Christmas koncerten is energikus bulival készülünk, hogy lezárjuk az évet – kezdte Nagy Balázs ötletgazda. – Továbbra is azt szeretnénk, hogy mindenki jól érezze magát, aki szereti a kemény zenét és az underground hangulatot. A mostani bulin a rapzene is teret kap majd.

A Drawing zenekar énekese hozzátette: most is az a legfőbb céljuk, hogy egy igazi családias közegben mindenki önfeledten kikapcsolódhasson.

– Szeretnénk közelebb hozni a generációkat, és megmutatni, hogy Sopronban létezik még mindig az under­ground, a punk, a hardcore, a metal és a rap – folytatta Nagy Balázs. – Ezeket a műfajokat szeretnénk összekovácsolni.

December 15-én a Hangárban fellép majd a soproni punk vezércsapata, a Kriplik, amely a keményvonalas szikár punkzenét szállítja majd. Őt követi egy nemrég alakult, de régi motorosokból álló formáció, az Idom punk–metál energiabombája. A harmadik fellépő a házigazda Drawing, amely az oldschool hardcore hangulatért felel majd. Utánuk érkezik az őHansága élő hangszeres rapmuzsikával. A bulit pedig az újgeneráció-felelős, HSB zárja egy energikus műsorral.

Nagy Balázs saját zenekaráról, a Drawingról megjegyezte, idén is sokat dolgoztak. – Koncertek terén már nem vagyunk annyira aktívak, de mindig alkotunk valami újat. Idén érkezett hetedik lemezünk, az Embertelen Emberek koncertalbum, ami 5 népirtás igaz történéseit dolgozza fel.

Közben forgatják a zenekar történetét bemutató dokumentumfilmet, de hamarosan elérhető lesz majd az új lemez is.

VII. Hard Christmas: december 15., péntek, kapu­nyitás: 19 óra. Fellépő zenekarok: Kriplik, Idom, Drawing, őHansága, HSB & Underworld Productions

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...