Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Inspiráló közös munka
Váradi Albert rengeteget muzsikál, emellett zeneszerzéssel is foglalkozik.

Váradi Albert: Szeretnék értéket létrehozni és hátrahagyni

Inspiráló közös munka

| Kóczán Bálint | Sztárok

Karácsonykor érkezik Váradi Albert új dala, amelyben Takács Nikolas is énekel. A soproni zenész, zenei producer az ország ismert művészeivel dolgozik együtt, és fiatal tehetségek felkarolásával foglalkozik. Váradi Albival beszélgettünk.

– Nagy dobásra készülsz az év végén. Mesélj!

– A tervek szerint december 24-re készül el egy különleges szerzemény, amelyben országosan ismert művészek is közreműködnek. A számot Lombos Márton dalszövegíró barátommal karöltve írtunk, és olyan zenészekkel dolgozunk együtt, mint például Takács Nikolas (ének), Temesi Bertalan (basszusgitár), Havas Lajos (vokál), Csörsz Zoltán (dob), Nagy Laci Gitano. Ők szerintem az ország legjobb muzsikusainak és előadóinak számítanak a popzenében. Élő, vonós nagyzenekar, amelynek vezetője Németh Csaba, a Győri Nemzeti Színház koncertmestere.

– Takács Nikolas egy igazi sztár. Milyen vele együtt dolgozni?

– Igazi profi, maximalista művészről van szó, aki egy nagyon jó ember és muzsikus ízig-vérig. Óriási öröm a közös munka vele és az egész csapattal.

– Hogy éled meg, hogy országosan ismert művészekkel hoz össze az élet?

– Talán elmondhatom, hogy akivel szerettem volna muzsikálni vagy együtt dolgozni gyerekként, kamaszként, velük mind sikerült, és velük már mind baráti viszonyt ápolunk. Elsősorban Kökény Attilával született több közös dalunk, de a Váradi Roma Caféval, Nagy Laci Gitanóval, Csonka Andreasszal, Horváth Sándor „Noel”-lel is összehozott a munka. És még sorolhatnám. Mindez megtisztelő és inspiráló.

– Mire vagy most a legbüszkébb?

– Nem emelek ki külön senkit a munka kapcsán, ez önmagában hatalmas öröm számomra, de a legbüszkébb a gyermekeimre és a családomra vagyok, akiket Istentől kaptam.

– Hogy telnek a napjaid?

– Elsősorban hangszereléssel, valódi tehetségek felkutatásával és segítségével telnek a mindennapok. Rengeteget muzsikálok. Hetente legalább négy–öt napon fellépünk szállodákban, éttermekben. Emellett zeneszerzéssel foglalkozom, szerencsére sok a megkeresés itthonról és külföldről is. Nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magamat, ezért igyekszem szorgalmasan tanulni, és próbálom magamat olyan fiatal, tüzes muzsikusokkal körbevenni, akik tartják bennem is a tüzet, amit folyamatosan táplálni kell a fejlődéshez. De ez az élet minden területére érvényes.

– Mik a terveid?

– Szeretnék értéket létrehozni és hátrahagyni. Elengedhetetlennek tartom, hogy amit mint muzsikus érzek, azt zenélés közben átadhassam a közönségnek. Fontos, hogy mindenki érezhesse, mi az igazi zene nemzetiségtől, nemtől, mindentől függetlenül. 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...