Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Koncert a színházban
– Baráti zenekar a miénk – mesélték a Petőfi Band tagjai, akik több koncertre is készülnek. Fotó: Rombai Péter

Ritka alkalom, hogy önálló produkciót ad a Petőfi Band

Koncert a színházban

| Kóczán Bálint | Sztárok

A Soproni Petőfi Színház művészeinek zenekara koncertezik a teátrum színpadán december 29-én. A két felvonásos előadáson hallhatók lesznek saját szerzemények és az elmúlt évadok legnagyobb sikerei.

– Régóta dédelgetett álom volt egy önálló koncert megvalósítása. A zenekar fő irányvonala a saját dalok, amelyek versekhez készültek. Emellett sok kedves zeneszám nőtt a szívünkhöz a különböző színházi előadásokból, amelyeket már nem játszunk, de ezek a dalok ismét felcsendülhetnek általunk – mesélték a Soproni Petőfi Színház zenekarának tagjai december 29-ei fellépésük kapcsán.

A Simon Andrea, Kiss Noró, Papp Attila, Szabó Laci alkotta Petőfi Band egy különleges helyszínen, a színházban adja első önálló koncertjét ebben a felállásban. A szinte egyedülálló esten közreműködik még Vida Mihály és Lakatos Levente, valamint meghívott vendég lesz Sárdy Barbara, Kónyai Flórián és Molnár Tomy, akik nagy mesterei saját hangszereiknek.

– Egy baráti zenekar a miénk. Gyakorlatilag minden nap találkozunk, dolgozunk. Valakivel gyerekkorunk óta ismerjük egymást – mondták a Petőfi Band tagjai. Az elmúlt két évben a Petőfi 200 jubileumi évre készülve már meglévő baráti, színházi, munkatársi, zenész kapcsolatokból alakult ki a csapat. Ezalatt fixálódott, bővült a repertoár, ami pár nyilvános fellépést követően már egy méltó, különleges helyszínre kívánkozott.

– Művészeti szempontból hiánypótló. Különösen úgy, hogy ritka az ilyen koncert, ahol egy időben két különböző műsort is kap a közönség sok-sok meglepetéssel. A koncert két felvonásból áll szünettel, akár egy színházi előadás, mégis csak zenékre épül – tették hozzá a zenészek.

A műsor első részében saját szerzeményeiket, versekhez írt dalaikat adják elő, a másodikban pedig a Soproni Petőfi Színház korábbi évadaiból válogatnak, és népszerű zenés darabok részletei hallhatók. Felhangzanak így például ismerős dallamok a Padlásból, az Aidából, a Mesés musicalekből vagy éppen a Bábjátékosból saját hangszereléssel.

– Volt egy ötletünk és álmunk. Most kaphatunk valami visszajelzést, hogy jó-e, amit csinálunk, van-e rá érdeklődés – fejtették ki.

A Petőfi Band koncertje rengeteg erőfeszítéssel és munkával jár, így a tagok gőzerővel próbálnak, de a jövőben szeretnének több helyszínen is fellépni ebben a felállásban. 

Koncert a színházban:

December 29. 19 óra, Soproni Petőfi Színház

Petőfi Band: Simon Andrea, Kiss Noró, Papp Attila, Szabó Laci

Meghívott vendégek: Sárdy Barba, Kónyai Flórián, Molnár Tomy

Közreműködik: Vida Mihály, Lakatos Levente

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...