Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Pedikűr a könnyebb hétköznapokért
Demirel Krisztina szerint sok elváltozás megelőzhető.

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Pedikűr a könnyebb hétköznapokért

| Madarász Réka | Sztárok

A szerencsésebbeknek elég alkalmanként felkeresniük a pedikűröst, ám vannak visszatérő problémával küzdők, akik nehezen találnak maguknak olyan szakembert, aki ért a speciális esetekhez is.

A gyógyító pedikűr kifejezetten problémás esetek megoldására szolgál, mint például a benőtt, gyulladt vagy a gombával és baktériummal fertőzött köröm, a tyúkszem, a különböző bőrbetegségek, a körömszabályozás vagy a neuropátiás diabéteszes lábak.

– 2009-ben fejeztem be Győrben a kéz- és lábápoló OKJ-s képzést – mesélte Demirel Krisztina. – A szakmából szerelem lett, ugyanis jól egyesíti azt a két dolgot, amit a legjobban szeretek: szépet alkotni és segíteni másokon. Folyamatosan frissítem a technikáimat, az alapanyagaimat, és igyekszem színvonalas képzéseken részt venni. Rengeteg problémás lábat kezelek, a leggyakrabban benőtt és gombás körmök, valamint körömszabályozás miatt keresnek fel.

Körömszabályozásra traumás körömvesztés, illetve gombás fertőzés, benőtt köröm, illetve csőköröm után van szükség. A szakemberek egy olyan szerkezetet építenek a körömre, ami segíti annak növekedését a megfelelő irányba terelni.

– Mély benyomást tett rám egy kétnapos továbbképzés, amelyen arról volt szó, hogy a lábápolók és az orvosok együttműködése mennyire fontos lenne a komolyabb elváltozások megelőzésében – folytatta Kriszti. – A diabéteszesláb-szindróma esetében kiemelten igaz, hogy sokkal könnyebb a problémát megelőzni, mint a már kialakult betegséget kezelni. Az érintettek ugyanis nem érzik például, ha egy kis seb keletkezik a lábukon. Ráadásul a sebeik lassan vagy egyáltalán nem gyógyulnak, így egy banális sérülés is komoly szövődményekhez vezethet. Számukra fejlesztettek ki egy speciális végtagmentő applikációt, ahova csak beírják a problémájukat, és az alkalmazás elirányítja őket a hozzájuk legközelebb található szakemberhez.


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...