Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rangos díj Julinak

Nyáron mutatja be új szerzeményeit az énekes

Rangos díj Julinak

| Kóczán Bálint | Sztárok

Amerikai zenei díjat nyert Horányi Juli és szerzőtársa. Az énekesnő három évvel ezelőtt alapította meg zenekarát, a YOULÏ azóta egyre komolyabb sikereket ér el.

Horányi Juli jelenleg újabb dalokon dolgozik, amiket nyáron szeretne megmutatni a nagyközönségnek.


Az énekesnő három évvel ezelőtt alapította meg saját együttesét Bubnó Lőrinc zenésztársával, miután kivált a Mius nevű formációból. Az együttest YOULÏ névre keresztelték, és 2017 őszén a Hangfoglaló Program támogatásával elkészítették első lemezüket. Az albumon szerepel az a dal is, amit egy amerikai zenei szövetség, az új tehetségek felkutatásával foglalkozó AKADEMIA 2018 április hónapjának legjobb pop dalává választott. A Better than me-t Juli szerzőtársával, Lőrinccel alkotta meg.


– Nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, hogy felfigyelt ránk egy olyan amerikai bázisú szövetség, amely több százezer zenésszel foglalkozik, nemcsak az USA-ban, hanem szerte a világon – nyilatkozta Juli.


A szövetség célja, hogy figyelmet kapjanak az új tehetségek, akik szeretnék megismertetni magukat a piacon. Minden hónapban kiválasztanak több ezer dal közül egyet, amelyet díjaznak, és ezzel együtt eljuttatnak rádiókba és a kinti médiafelületekre.


– Bízunk benne, hogy ezzel az elismeréssel itthon is nagyobb figyelmet kaphat majd a zenénk – tette hozzá az énekesnő.


A szerzőpáros legutóbbi, szintén jól sikerült szerzeménye az Arany 200 emlékév keretén belül jelent meg az Aranylemezen. Az albumon ők „Ágnes asszony” balladáját dolgozták fel.


Juli és Lőrinc, akit gyerekkora óta ismer, jelenleg is új szerzeményeken dolgozik, amiket nyáron mutatnak majd be.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...