Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Robog a Sláger-Taxi
A Sláger-Taxi tagjainak legfontosabb, hogy a hallgatóság jól érezze magát a koncertjeiken. Fotó: Filep István

Soproni zenészek örökzöld kedvenceket „szállítanak”

Robog a Sláger-Taxi

| Kóczán Bálint | Sztárok

Az elmúlt évek felejthetetlen dalait szállítja az ország különböző helyszíneire a Sláger-Taxi. A soproni formáció tagjai azt vallják, a zene igazi érték, amely boldogsággal tölti meg a mindennapokat.

2020-ban indult hódító útjára a Sláger-Taxi, amelynek tagjai könnyen egymásra találtak: mindannyian nagy rajongói, művelői a szórakoztató zene gyöngyszemeinek.

Hasprai Erzsébet énekes, vokalista zene iránti szeretete már gyermekkorában megmutatkozott. Többféle hangszeren játszott, énekelt, és a szereplés sem volt ismeretlen számára. Gyógypedagógiai tanári diplomát szerzett, de a zene emellett is fontos része maradt az életének, így tudatosan kezdte kutatni annak terápiás hatásait. Németh József a soproni Juice, majd a későbbi Tonic zenekar alapítója. Énekel, vokálozik és gitárral kíséri a számokat a formációban. Szabó Dezső pedig a billentyűs hangszerek felelőse, emellett az ének- és a vokálszólamokat is szívesen vállalja. Zeneiskolai tanulmányait zongora főtanszakon végezte, majd matematika – ének-zene tanári diplomát szerzett. A soproniak ismerhetik mint a Vasvilla, korábban pedig a 403-as Pesti Barnabás-szakiskola tanárát. Ők hárman hozták létre a Sláger-Taxit.

– Zenekarunk neve is utal rá, hogy slágereket szállítunk a fellépések helyszínére, ismert és közkedvelt zeneszámokkal várjuk a szórakozni kívánó közönséget. A legfontosabb számunkra, hogy a hallgatóság jól érezze magát, és pozitív élményekkel gazdagodva távozzon a buli végén – mesélték.

Mindhárom tagra egyformán jellemző, hogy zenei, színpadi tevékenységét évtizedekkel ezelőtt kezdte, igaz, nem együtt. Viszont mindhárman számtalan felállásban, a legkülönbözőbb zenei stílusokban próbálhatták ki magukat, és rengeteg tapasztalatot szereztek a szórakoztató zene világában.

– A több száz dalt tartalmazó repertoárunkból mindig az adott rendezvény közönsége által leginkább kedvelt, általuk legjobban ismert dalokból tudjuk kiválasztani az épp aktuális zeneszámokat. Ezek a dalok egyértelműen a legsikeresebb magyar, valamint külföldi örökzöldek a hatvanas–hetvenes évektől egészen napjainkig.

A Sláger-Taxi célja, hogy minél több helyszínen hozzájárulhasson az önfeledt szórakozáshoz.

– Valljuk, hogy a zene az élet szépségét, s ami benne érték, mind meghatványozza, jókedvre derít, és boldogsággal tölt el – zárták a zenészek. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...