Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron csodálatos!
Sopron szinte a Budapest Bár kezdetétől fent volt a zenekar térképén, majd’ minden évben játszik itt. Fotó: Franczia Yvonne

Adventi koncerttel érkezik a Budapest Bár

Sopron csodálatos!

| Kóczán Bálint | Sztárok

Ünnep című karácsonyi lemezének különleges hangulatú dalait, de a nagy kedvenceket is elhozza Sopronba a Budapest Bár. A népszerű formáció december 9-én 19 órától ad adventi koncertet a Liszt-központban.

– Sopron szinte a Budapest Bár kezdetétől fent volt a zenekar térképén, majd’ minden évben jöttünk a városba – mesélte Farkas Róbert, a Budapest Bár alapítója. – Amikor koncertezni jövünk, sajnos nem nagyon jut időnk várost nézni, de turistaként már többször jártam itt. Csodálatos városnak tartom Sopront. A környéket is nagyon szeretem, külön öröm volt, hogy többször is játszhattunk a fertőrákosi kőfejtőben.

A formáció tavaly a 15. születésnapi turnéján érkezett városunkba, idén elsősorban új lemeze anyagával és az Ünnep című album karácsonyi, téli dalaival turnézik, de természetesen a régi kedvenceket is elhozza a Lisztbe december 9-én.

– A Budapest Bár azért tud mindig más lenni, mert most már 13 énekessel dolgozunk, mindenkinek megvan a repertoárja, így előfordul, hogy ugyanabba a városba teljesen más énekesekkel és műsorral érkezünk a következő koncertre – fejtette ki a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntetett előadó.


– A műsorunk nem csak karácsonyi dalokból áll majd. Egyrészt szerintünk nincs egy koncertre való karácsonyi dal, másrészt nem is gondoljuk, hogy az advent vagy a karácsony csak a karácsonyi zenékről szól. Ebben az időszakban az a célunk, hogy kizökkentsük a közönséget az év végi hajrából, és emlékeztessük az ünnep valódi jelentőségére: arra, hogy a barátok, családtagok élvezzék egymás társaságát, hogy élményeket, emlékeket gyűjtsenek, hogy kikapcsolódjanak.

Megtudtuk, hogy mivel a Budapest Bár karácsony előtt ünnepli a születésnapját – az első koncert 2007. december 19-én volt a Katona József Színházban –, a résztvevő zenészek, énekesek, technikusok és a menedzsment számára is ez az időszak mindig a közös ünneplésé és a számvetésé. Minden évben összegyűlnek egy „családi” ebédre, és elmondják egymásnak, mi volt számukra a legörömtelibb esemény vagy élmény az adott évben.

– 2023 nagyszerű volt, új albummal, néhány külföldi turnéval. Elmondhatjuk, hogy kitűnő és csodás élményekkel teli évet zárunk – zárta Farkas Robi.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...