Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopronból a Petőfi Rádióig
– Rengeteg városban megfordultam, sok rádióssal találkoztam, mindig is fontos volt nekem a nyitottság. És ez az út most épp a Petőfi Rádióhoz vezetett – mesélte lapunknak Kenéz Kolos.

Kenéz Kolos: Már gyermekkorom óta foglalkoztat a rádió világa

Sopronból a Petőfi Rádióig

| Kóczán Bálint | Sztárok

Kenéz Kolos jelenleg a legfiatalabb rádiós Magyarországon, akinek hangját az egész országban hallhatjuk, ugyanis vele indult el az új Petőfi Rádió. A tehetséges műsorvezető hosszú utat járt be, míg az országos csatornához került.

– Sokaknak nagy álma, hogy eljussanak egy országos csatornához, ami neked nagyon fiatalon sikerült. Hogy éled meg mindezt?

– Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, és azért, hogy azt csinálhatom, amit szeretek. Amikor megkerestek, elképesztően boldog voltam, de ez egy akkora dolog, hogy a világ összes érzése megfordult bennem abban az időszakban. Nem volt könnyű, és már egy hónappal előtte számoltam a napokat. Óriási feszültség szakadt fel bennem is, amikor október elsején elindult az adás. Arról nem is szólva, hogy extrán megtisztelő volt már az is, hogy az első napon műsort vezettem.

– Minek köszönheted szerinted ezt a gyorsan jött sikert?

– Nagyon sok munka van mögöttem. Már gyermekkorom óta foglalkoztat a rádió világa, lépésenként haladtam a ranglétrán. Rengeteg városban megfordultam, sok rádióssal találkoztam, mindig is fontos volt nekem a nyitottság. És ez az út most épp a Petőfi Rádióhoz vezetett.

– Volt alkalmad belekóstolni a vidéki rádiózásba is. Miben más az országos?

– Egy vidéki rádióban, jó esetben, a helyi események kapják a fő hangsúlyt, mindamellett, hogy ott is elhangzanak a mindenki számára fontos infók. Így talán kicsit közvetlenebben tudunk szólni a hallgatókhoz. Egy országos rádióban pedig a lehető legnagyobb kört kell lefedni egy-egy adott témával.

– A Petőfi mostantól csak magyar zenéket játszik. Neked vannak kedvenc magyar zenéid, előadóid?

– Rengeteg mai előadóval is találkozom ennek az újításnak köszönhetően a Petőfin, ami egy nagyon hálás dolog, így az aktuális kedvencek mindig változnak. Azahriah például elképesztő, amit véghezvitt az utóbbi időszakban, őt már csak ezért is szívesen hallgatom, de ott van, mondjuk, a Honeybeast, Szakács Gergő vagy épp Rúzsa Magdi, őket is nagyon bírom.

– Hogy fogadta a hallgatóság az új, magyar zenei irányt?

– Sok visszajelzést kaptunk, és sokan nagyon örülnek annak, hogy a Petőfi Rádió magyar zenét játszik. Ennek köszönhetően sokan találtak ránk, akik eddig nem hallgatták a csatornát.

– Fiatal vagy. Továbbtanulás előtt állsz. Hogyan tovább?

– Érettségi után mindenképp megyek tovább, de konkrét elképzelésem még nincs. A fejlődés lehetősége mindig ott van az ember előtt, de a legfőbb cél mindig az, hogy a hallgatókat támogassam az éteren át.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...