Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sűrű évet zártak
A Wasabi Case tagjai önálló műsorral készülnek a soproni koncertre, valamint vendégzenészek is fellépnek velük a Búgócsigában.

A Wasabi Case különleges zenei utazásra invitál

Sűrű évet zártak

| Kóczán Bálint | Sztárok

Az instrumentális zene utat tör magának – így gondolják a Wasabi Case tagjai. A soproni formáció idén sok szép élményt gyűjtött, és a sikeres évre nagyszabású koncerttel tenné fel a koronát.

– Az idei nyár és mondhatni, ez az év egészen jól sikerült. Az összes környékbeli fesztiválon felléptünk – kezdték a Wasabi Case tagjai. A fúziós instrumentális zenét képviselő banda számára emlékezetes maradt a SopronFesten való szereplés, nagy élmény volt számukra újra a Fő téren muzsikálni.

– A csodálatos helyszín és a fantasztikus közönség nagyon sokat adott nekünk. A másik nagyobb városi rendezvény, a Soproni Piknik ugyancsak izgalmas volt. Verőfényes napsütésben a Nagyrondella előtt, úgy érezzük, sikerült egy klassz koncertet adnunk.

A Wasabi Case nemrég a Tök jó fesztiválon szórakoztatta a közönséget Ágfalván, de zenélt Harkán is, valamint a bécsi egyetem egyik zártkörű rendezvényén is fellépett. Tehát besűrűsödött a zenekar programja.

– Ez az instrumentális zene úgy látszik, megtalálja a közönségét. Idén nagyon változatos helyeken és embereknek zenéltünk, mégis valahogy mindenhol utat tört magának. Persze egy kicsit kuriózum is a mi zenekarunk, hiszen énekes nélkül és nem a szokványos rock- vagy slágerzenét játsszuk. Sokan felkapják a fejüket, hogy mi is ez? Ez lehet a siker titka. Ez a zene mi vagyunk hárman. Fúziós muzsika, ami belőlünk jön.

A Wasabi Case már nagy erőkkel készül következő koncertjére, amely november 11-én lesz a Búgócsiga Akusztik Gardenben, nem is akármilyen műsorral. A tavalyihoz hasonlóan két részből áll majd az este.

– Az elsőben egy hagyományos Wasabi Case dalokból álló műsort játszunk, majd egy rövid szünet után három fantasztikus zenésszel kiegészülve öt ismert dzsesszstandard kerül színpadra. A vendégeink, akik megtiszteltek minket és elfogadták a meghívást: Varga Gábor (zongora), Molnár Tomy (szaxofon) és Mikó Ádám (trombita). Különleges zenei utazáson vehetnek részt azok, akik eljönnek.

A csapat zenéi kedvcsinálóként megtalálhatók a videomegosztókon és a legnagyobb zenei lejátszókon is. 

Wasabi Case koncert: november 11., szombat, ­Búgócsiga Akusztik Garden
A Wasabi Case tagjai: Rozits András – gitár, Rajkai József – ­basszus, Kovács László – dob. Közreműködik: Varga Gábor zongora, Molnár Tomy szaxofon, Mikó Ádám trombita

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...