Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Színek és csillogás az ünnepek alatt
Idén divatosak az aszimmetrikus ruhák is. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Színek és csillogás az ünnepek alatt

| Madarász Réka | Sztárok

Idén sokkal színesebb az ünnepi trend, az alapanyagok és a fazonok pedig letisztultabbak, mint az előző, bohémabb szezonban. Viszont – ahogy azt már megszokhattuk – egy kis csillogás mindig emeli a kivételes alkalmak fényét.

rajta a világoskéket, az aranyat, a nude-ot, a cikláment, a sötétzöldet és az ilyenkor elmaradhatatlan, csábos vöröset is.

– Az eleganciáé lett a főszerep, így nem jellemzőek a nagyon extrém, például 3D-s alapanyagok – tudtuk meg Szilágyi Katalin divat- és stílustervezőtől. – A fazonok is letisztultabbak, remek választás például egy lágy esésű, kombiné fazonú selyemruha. Hódítanak a földig érő, testhez simuló öltözetek is. A formás combokat hasítékok villantják ki sejtelmesen, a puha alapanyagokon gyakoriak a finom redőzések, és kedvelt technika a pliszírozás. A divatban nagyon erősen jelen van az aszimmetria: olykor a ruhának csak az egyik oldalán van ujja. Ha viszont már ujjról van szó, az mindenképpen legyen nagy és bő. Vagyis a vagány fazonok kedvelőinek sem kell elcsüggedniük, mert dönthetnek akár egy óriási ujjakkal rendelkező ruhacsoda és egy sok-sok réteg tüllből megálmodott szoknyarész mellett is.

Ami pedig a frizuradivatot illeti, nem kell aggódnunk, ha az ünnepek előtt már nem kapunk időpontot a fodrászhoz. Reneszánszát éli a lob frizura, ami lényegében a bubi egy kicsit hosszabb változata: vállig vagy nagyon picivel a váll alá ér. Egyformán népszerű az egyenes, határozott vágású és a hullámos változata is. Ennek a fazonnak óriási előnye, hogy pont olyan hosszú, hogy a tincseket még össze lehet fogni, azonban kellően rövid ahhoz, hogy ne kelljen sok időt a fürdőszobában tölteni. Idén a lenőttnek tűnő haj sem visszataszító, sőt. Sokan eleve úgy festetik a tincseiket, mintha jó néhány hete jártak volna utoljára fodrásznál. A festésben még mindig tarolnak az átmenetek, a különleges technikák közül a balayage hódít. Ha pedig az ünnepek alatt szeretnénk valami újat, könnyedén belevarázsolhatunk a hajunkba egy-egy fonatot, strasszos hajdíszt, de feldobhatjuk akár glitterszálakkal is.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...