Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Tudatos bőrápolás

| Madarász Réka | Sztárok

Évek óta készít natúr szappanokat és krémeket Ölbei Kinga. A kozmetikus rendkívül fontosnak tartja, hogy a természettel összhangban éljünk, és tudatosak legyünk az élet minden területén.

Az üzletekben kapható kozmetikumok nemcsak azért lehetnek ártalmasak, mert rengeteg olyan anyagot tartalmaznak, amelyeket a gyártók csak azért tesznek a termékbe, hogy könnyebben eladható legyen, hanem azért is, mert nem tudhatjuk, mióta vannak a boltok polcain. Éppen ezért döntött úgy Kinga, hogy saját készítésű kencéket használ, amelyekről biztosan tudja, hogy mi van bennük. 

– Lényegesnek tartom a tudatos szemléletet: ne rutinból vásároljunk, hanem gondolkodjunk el rajta, hogy mit, miért és kitől veszünk! – kezdte a kozmetikus. – Mindennek megvan a maga helye. Húst a hentestől, kenyeret a péktől. Ahogy érdemes odafigyelnünk arra, hogy mivel tápláljuk a szervezetünket, az sem elhanyagolható, hogy mivel ápoljuk a bőrünket.

A szakember szerint tonikot például teljesen felesleges vásárolnunk, hiszen erre a célra kiválóan alkalmasak a különböző teák, forrázatok, amelyek hűtőben 2–3 napig is eltarthatóak. Radírozáshoz használhatunk cukrot, sót, szőlőmagőrleményt, búzadarát. A kávézacc azért tökéletes peeling, mert a benne lévő koffein és kávésavmaradvány fokozza a bőr anyagcseréjét. Mindössze annyit kell tennünk, hogy az egyik kezünkbe a szokásos krémünket (helyettesíthető kefírrel, tejföllel, tejszínnel is) tesszük, a másikba pedig a kávézaccot. A kettőt összekeverjük, és körkörös mozdulatokkal – lentről felfelé, bentről kifelé – átdörzsöljük vele az arcunkat. Az egész testet is átradírozhatjuk akár heti kétszer.

– A tudatos bőrápolás nem kifizetődő üzlet a kozmetikai ipar számára, de úgy látom, ha valaki ráérez az ízére, már nem mond le róla – tette hozzá Kinga. – Ha kialakul a rutin, nem igényel több időráfordítást, mint ha a drogériákban válogatnánk. Különösen pozitív eredményekről számolnak be azok, akik már mindenfélét kipróbáltak a bőrproblémáik kezelésére.

Természetes kéz­fertőtlenítő készítése:

4 milliliter patikai alkoholba cseppentsünk 5 csepp jó minőségű teafa illóolajat, a kettőt rázzuk össze, majd tegyünk hozzá 64 milliliter vizet. A keveréket érdemes spricnis üvegbe önteni.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...