Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új albumot készítenek
A Wall of Sleep tagjai már gőzerővel készülnek a soproni halloweenbulira.

Wall of Sleep: „Felnőtt osztálykirándulás” a Hangárban

Új albumot készítenek

| Kóczán Bálint | Sztárok

Már 12. alkalommal rendezik meg a Wall of Sleep ­Halloweent a Hangárban, ahol a házigazda zenekar mellett vendégformációk is fellépnek. Az estről Bátky Zoltán szervező mesélt.

– A Wall of Sleep számára egy ünnep minden évben a halloweenbuli…

– Valóban, ez az este már bebetonozott hagyomány, hiszen idén a tizenkettedik minifesztivált tartjuk. Igaz, azóta egyre fogyatkozott a soproni tagság, mivel már csak Szolcsányi Szabolcs, Szása lakik ott, de mégis úgy járunk Sopronba, mintha hazamennénk. Nagyon szeretjük a várost, a helyszínt és a közönség jól ismert arcait. Tulajdonképpen olyan nekünk ez az október vége, mint egy előrehozott szilveszter. Ismét úgy alakítottuk a minifesztivál programját, hogy helyet adjunk soproni feltörekvőknek, és megmutassunk országosan nyomuló csapatokat egyaránt. A 19 órai kapunyitás után a fiatalokból álló, soproni Hold On zenekar nyitja az estét, majd a szintén helyi, de már egyre többfelé népszerű, modern metált játszó Plasticocean következik. Ezután csapunk oda mi házigazdaként, majd pedig a fővárosból érkező, súlyos stoner banda, a Raksha Bandhan zárja a bulit. Reméljük, hogy minél többen jönnek ismét beöltözve.

– Miért fontos a mostani koncertest?

– Azt hiszem, egyre nehezebb az underground zenekarok számára olyan koncertlehetőségeket találni, ahol jó hangzással, méltó körülmények között játszhatnak, márpedig ez kihat a teljesítményre és ezáltal arra is, milyen élményt kap a közönség. Az, hogy egy ilyen „négyesfogatot” tervezünk be a halloweeni eseményre, azt eredményezi, hogy minőségi szórakozást tudunk nyújtani. Ilyenkor sokkal felszabadultabb mindenki, a koncertek előtt és után is megy a buli, a bandázás. Mi is úgy fogjuk fel, mint egy „felnőtt osztálykirándulást”.

– Mi újság a Wall of Sleeppel?

– Tavaly épp az aktuális soproni halloweenbulin mutatkozott be Janovszki Zsolt basszusgitáros, ezért idén már stabil felállással működtünk. Javában készülnek az új lemez dalai, ezekből egyébként a Hangárban is bemutatunk néhányat.

XII. Wall of Sleep Halloween: Október 28., szombat 19 óra, Hangár Music Garden. Fellépők: Wall of Sleep, Plasticocean, Raksha Bandhan, Hold On

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...