Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Visszatérnek Sopronba
Sok koncertet adott idén a Blahalouisiana, emlékezetesek voltak a Kovács Katival közös fellépések.

„Ezt a várost is a benne élő emberek teszik különlegessé”

Visszatérnek Sopronba

| Kóczán Bálint | Sztárok

A tavalyi emlékezetes koncert után idén ismét fellép a Soproni Egyetemi Napokon a Blahalousiana. Schoblocher Barbara énekesnő arról mesélt, hogy a legjobb nyarán van túl a zenekar, amely Kovács Katival is együtt zenélhetett.

– Milyen hangulatban tértek vissza a leghűségesebb városba?

– Sopron mindig nagyon jó buli, szép a város, ha van időnk, szeretünk sétálgatni. Ezt a várost is a benne élő emberek személyisége teszi különlegessé, és bár ez megfoghatatlan, de van valami különös energia, pezsgés az ottaniakban, amit nagyon szeretünk, és szerencsénkre mindig kedves vendégszeretetben van részünk.

– A Soproni Egyetemi Napok viszonylag új rendezvény. Mennyiben más az egyetemisták buliján zenélni, mint például egy fesztiválon?

– Tavaly is zenélhettünk itt, és nagyon élveztük. Az egyetemi bulikat az teszi izgalmassá, hogy rengeteg egymás számára még ismeretlen fiatal kerül össze egy helyre, akik alig várják, hogy kapcsolódjanak. A zenekaroknak az a megtisztelő feladat jut, hogy a zenéjükkel ebben segítsenek. Szerintem pont olyanok az egyetemi napok, mint egy jó fesztivál, nagyon hasonló a hangulat, és én pont emiatt imádom ezeket a koncerteket.

– Milyen repertoárral készültök?

– Egy rockos, táncolós egyetemi bulihoz passzoló Blahalouisiana esszenciával.

– Milyen emlékeket hozott számotokra az idei nyár?

– Ez volt életünk legjobb nyara, legalábbis a zenekar karrierjét tekintve. A Fishing on Orfűn kezdtük a szezont, amire nagyon készültünk, és remekül éltük meg. Ezt követte számos fesztivál, ahol szintén sok emlékezetes pillanattal gazdagodtunk. A nyárzáró Budapest parkos koncertünk volt a hab a tortán, ami egy izgalmas mérföldkő számunkra. Idén szinte a duplájára nőtt a közönségünk, és persze nem a létszám a fontos, de ez egy olyan pozitív visszajelzés és megerősítés számunkra, ami nagy motivációt ad a jövőre nézve. A legnagyobb meglepetés pedig az volt, hogy Kovács Katival együtt zenélhettünk. Először a Strand fesztivál Legendák projekt keretén belül, majd a Park és a Strand Fesztivál színpadán is csatlakozott hozzánk.

– Mennyi időtök maradt új dalok készítésére?

– A pörgős nyarat egy olyan időszak követi, amiben az alkotás lesz előtérben. Dolgozunk az ötödik lemezünkön, amit a jövő év első felében szeretnénk megjelentetni. Illetve novemberben országos klubturnéra indulunk. A budapesti állomás november 18-án lesz az Akvárium klubban.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...