Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Adományokat gyűjt a Republic

Adományokat gyűjt a Republic

| Munkatársunktól | Sztárok

A karácsonyi visszavonulás előtt idén is egy meglepetésekkel teli koncertet ad a Republic együttes december 23-án a Barba Negra Music Club színpadán.

 A „Felmelegítlek a szívemmel” névre keresztelt esten lesz cipősdoboz-adományozás is.


A szeretet ünnepén ajándékot adni és kapni is jó. December 23-án a Republic együttes eddig sohasem játszott, soha meg nem jelent új dalát ajándékozza rajongóinak CD-n. A zenekar emellett arra kéri a koncertre érkezőket, hogy egy cipősdobozban hozzanak ajándékot Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által létrehozott erdélyi gyermekmentő szervezet árváinak.


Az adományok több mint nyolcvan otthonba, közel kétezer rászoruló fiatalhoz fognak eljutni. A szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között élő gyermekek felkarolása. A koncertre Székelyhídról és Déváról is érkeznek fiatalok, akik mikrobuszon szállítják haza a cipősdobozba csomagolt ajándékokat.
– Sokat koncertezünk Erdélyben, szinte második otthonunknak érezzük – mondta Boros Csaba, az együttes énekese, basszusgitárosa. – Nagyon szeretjük és tiszteljük Böjte Csaba szerzetest. Reméljük, hogy áldásos tevékenységéhez kicsit mi is hozzá tudunk járulni karácsonykor.


Az ünnepi Repbulic koncerten szerepel a Bakonyi Anett és Molnár Petra alkotta légtornász duó, akik az idei légtorna Európa-bajnokságot is megnyerték. Gulyás Ferenc népi hangszerművész (Nox együttes) is kíséri majd a zenekart tekerőlanton egy dal erejéig. A vendégzenekar pedig a Kávészünet lesz, amely a legnagyobb költők megzenésített verseivel készíti elő a hangulatot.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...