Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Cserháti Zsuzsa emlékest

| Munkatársunktól | Sztárok

Én leszek címmel Cserháti Zsuzsa emlékestet tartanak december 2-án a Búgócsiga Akusztik Gardenben. A koncert ötlete a soproni Kutasi Heléna nevéhez köthető.

– Az élettől sok pofont kaptam, így nem tagadom, úgy éreztem, hogy muszáj kitalálnom valamit, ami jót tesz a lelkemnek. Ekkor pattant ki az ötlet belőlem: mi lenne, ha Cserháti Zsuzsa emlékestet rendeznénk? – kezdett bele Kutasi Heléna, amikor a koncertről kérdeztük.
A soproni énekesnő maga szedte össze a zenészeket a különleges esthez. – Szerencsére megtaláltam gyakorlatilag a legjobbakat a városban, és mindenki szívesen, lelkesen állt neki a munkának.


Heléna a koncertet arra a koncepcióra építette, hogy manapság túl felszínes a világ, és az emberek többsége nem vállalja fel az érzéseit, a fájdalmát, az örömét. Eltengődnek a felszínen, miközben darabokra hullik az életük, a családjuk. – Cserháti Zsuzsa dalai között válogatva alakult ki ez bennem, mert minden életeseményre, élethelyzetre találtam dalt, néha többet is. Nehéz volt a válogatás. Így nem feltétlenül a kivételes tehetségű művész életpályája az est alappillére, hanem az általa közvetített emberi érzések – vallotta az est megálmodója.


A zenés utazáson a következő művészek lépnek fel: Kutasi Heléna (ének), Árva Edina, Horváth Gabriella, Kiss Noró, Szabó László (vokál), Bartokos Botond (zongora), Rozits András, Bércesi Dániel (gitár), Lakatos Levente (basszusgitár), Zistler Roland (dob), Wagner Máté (szaxofon), Pinezits Zoltán (harsona), Lu­ká­csi György (trombita). Vendégek lesznek: Mikó Gábor (gitár), Horváth Csaba (ének), Dárdai Borbála (zongora)

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...