Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét Toolate bulik
A Búgócsiga szabadtéri színpadán indítja a nyári szezont a soproni Toolate zenekar

Ismét Toolate bulik

| Munkatársunktól | Sztárok

A Búgócsiga – kizárólag erre az alkalomra épített – szabadtéri színpadán indítja a nyarat a soproni Toolate. A zenekar kisebb hallgatás után koncertezik ismét ezen a rendhagyó helyszínen.

A Toolate életében már hagyományosnak mondható egy nyár eleji buli. Bár tavaly kimaradt a fel­­lépés, idén ismét különleges koncerttel készül a soproni zenekar június 10-én. – A helyszín mindenképpen újdonság, hiszen a Búgócsiga Industrial Gardenben lesz a nyár eleji partink. Az Elzett udvaron felépített színpadon, szabadtéren koncertezünk, innen a cím: Üzemi Bejárat – mesélték a zenészek. – Most először fordul elő velünk, hogy előzenekarunk is lesz. Kedves győri barátaink, a Drapan's Blues Band tagjai lépnek fel előttünk. Elég eklektikus műsor a mi­­énk, hi­­szen repertoárunkban megta­­lálhatók a hatvanas évek rockslágerei, de ugyanúgy játszunk mai, progresszív dalokat, és a sajátokat sem hagyhatjuk ki – fogalmaztak a srácok. 

A Kuslics Péter „Cousteau” (ének, ritmusgitár), Scherfel Ró­bert (szóló- és ritmusgitár), Őri Szabi (dob), Juhász „Jet” Barnabás (basszusgitár) és Horváth András „Csofi” (ritmusgitár) alkotta csapat a VOLT Fesztiválon is szerepel: június 27-én, este fél tizenegytől. – Naná, hogy remek érzés fellépni a Linkin Park után. Az el­­múlt években is a nulladik napon koncerteztünk, most is így lesz. A kőbüfében, más néven VOLT Teraszon zenélünk majd. A fesztivál mindig különleges alkalom a mi életünkben is. Kicsit átalakul ilyenkor a város, rengeteg vendég, rengeteg fiatal érkezik. Az ő szeretetük minden évben újabb és újabb erőt ad nekünk, hogy érdemes csinálni ezt – mesélték a Toolate tagjai.

A soproni formáció a VOLT után még egy budapesti meghívásnak tesz eleget, a Városligetben szórakoztatja a közönségét.

Saját dalok viszonylag régen jelentek meg a Toolate-től, de még az is elképzelhető, hogy idén meglepetésekkel rukkol elő a banda. – Tele vannak a te­­lefonjaink szövegötletekkel és mindenféle dallamfoszlánnyal. Ígérni nem ígérünk semmi, de készülünk valamire – zárták ti­­tokzatosan a muzsikusok. 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...